COLEGIUL MEDIATORILOR DIN REGIUNEA DE NORD-VEST (C.M.R.N.V)

membru Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.RO)
 
 
 

 
 • Noutati :


  • CURSURILE SI WORKSHOP-URILE SE VOR AMANA DUPA DATA DE 15 SEPTMEBRIE 2014.
  • PARTICIPAREA LA CURSURI SE FACE DOAR PE BAZA COMPLETARII FORMULARULUI DE INSCRIERE-click aici pentru formular
  • Workshop-uri

  • Ai facut cursul de mediator? Foarte bine! Ai sansa sa devii propriul tau stapan intr-o profesie liberala frumoasa si utila! DAR: Cursul a fost doar primul pas! Citeste mai departe:
  • La fel ca in orice profesie liberala, ingredientele succesului ca mediator sunt:

   1. buna stapanire a domeniului,

   2. buna comunicare si relationare cu clientii si

   3. o strategie eficienta de marketing si vanzari.

  • Cursul initial de mediator acopera doar o parte din ele. Pentru restul, este esential sa stapanesti cateva cunostinte de baza si usor de aplicat din domeniile: PR, antreprenoriat, psihologie, marketing, vanzari, drept, economie si nu in ultimul rand dezvoltare personala.

  • Intelegand asta si dorind transformarea profesiei de mediator intr-una realmente rentabila, pentru cat mai multi dintre voi Colegiul Mediatorilor din Regiunea Nord-Vest organizeaza in 18-21 iunie 2014, patru workshop-uri axate exact pe cele trei componente de mai sus, in care se va insista tocmai pe elementele practice indispensabile in activitatea efectiva de mediator, vazuta in ansamblul ei:

   1. Primul workshop are tema "Aspecte legislative pentru mediatorii fara studii juridice. Aplicarea medierii in litigiile civile. Studiu de caz-Medierea in conflictele din cadrul Asociatiilor de Proprietari". El urmareste completarea cunostintelor si mai ales transpunerea lor in situatii concrete, ale realitatii de zi cu zi in care traim.

   Coach: D-na Ioana Toadere,

   Workshop-ul va avea loc sambata 21 iunie 2014 15:00-17:00 si se vor acorda 3 puncte profesionale.

   2. Al doilea workshop se refera la "Comunicare si relationare constructiva" si va fi sustinut de catre D-l Iustin Pascalau si D-l Andreica Radu Cornel. Felul in care comunici cu clientii, cu colegii sau cu partenerii poate face diferenta dintre esec si succes!
   Detalii


   Workshop-ul va avea loc sambata 21 iunie 2014 15:00-17:00 si se vor acorda 3 puncte profesionale.

   3. Workshop-ul "Marketingul serviciilor de mediere. Tehnici de promovare si vanzare" il va avea ca si coach pe D-l Mircea Mitrutiu. Mircea Mitrutiu are o experienta de 10 ani in training si consultanta de marketing, de 20 de ani in jurnalism economic, PR si comunicare si de 6 ani in training de advocacy.
   Detalii


   Workshop-ul va avea loc Partea I vineri 20 iunie 2014 14:00-20:30, Partea II sambata 21 iunie 2014 9:30-14:30 si se vor acorda 6 puncte profesionale.

   4. Workshop-ul "Pregatirea medierii aspecte legale si practice" il va avea ca si coach pe D-l Marin Padeanu. Detalii

   Workshop-ul va avea loc Partea I miercuri 18 iunie 2014 12:30-20:30, Partea II joi 19 iunie 2014 12:30-20:30 si se vor acorda 16 puncte profesionale.

  • Daca tot ai facut cursul de mediator, merita sa mergi pana la capat!

  • Exista doar doua rezultate posibile: fie ajungi sa ai succesul dorit ca mediator, fie te lamuresti ca medierea nu e pentru tine si mergi mai departe relaxat, canalizandu-ti toata energia spre alte domenii.

  • La oricare concluzie ai ajunge, CASTIGI!

  • -----Formular de inscriere----- aici


  • ------>>> Contactati-ne la tel 0747.226.768 sau pe mail mediere.cmrnv@gmail.com pentru informatii si inscrieri!

   

 • COLEGIUL MEDIATORILOR DIN REGIUNEA DE NORD-VEST este o structura asociativa de sine statatoare, neguvernamentala, non-profit si apolitica, care s-a constituit in anul 2010 cand a fost inscris in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor aflat la grefa Judecatoriei Cluj-Napoca, judetul Cluj.


 • Initiativa infiintarii acestei organizatii a apartinut unui numar de 26 de membri fondatori care s-au implicat activ in promovarea institutiei medierii, inclusiv prin diseminarea informatiilor legate de mediere, ca procedura recomandata de Uniunea Europeana si alte organisme internationale, organizandu-se in acest scop, inca de la inceput, diverse activitati cu impact la nivelul unor institutii si unitati administrative ori a unor categorii sociale si profesii.

 • In mai putin de trei ani, celor 26 de membri li s-au alaturat si altii, in cadrul CMRNV fiind inscrisi in prezent aproximativ 60 de mediatori. Diversitatea studiilor si a profesiilor de baza (juristi, economisti, cadre universitare, psihologi), faciliteaza oferirea unor servicii de calitate, astfel incat justitiabilul care apeleaza la mediere prin intermediul Colegiului, sa aiba certitudinea ca va beneficia de asistenta specializata pentru solutionarea problemei cu care se confrunta.


 • Din data de 09.05.2011, Colegiul Mediatorilor din Regiunea de Nord-Vest este afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din Romania.

 • Colegiul Mediatorilor din Regiunea de Nord-Vest are drept scop:

  - promovarea si practicarea medierii si profesiei de mediator in conformitate cu dispozitiile legi 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, a Codului de etica si deontologie profesionala a mediatorilor;

  - aprofundarea, promovarea, popularizarea, sprijinirea si studiul medierii;

  - organizarea de programe si cursuri de specialitate pentru pregatirea si perfectionarea mediatorilor in domeniul medierii in conformitate cu legislatia in vigoare;

  - consultanta in domenii cum ar fi: mediere si cursuri de mediere, comunicare, tehnici de negociere, managementul conflictului;


 • Dintre obiectivele principale ale Colegiului Mediatorilor din Regiunea de Nord-Vest, stabilite in vederea realizarii scopului sau, mentionam:

  - activitati de promovare publica a notiunilor de baza despre mediere si realizare a unei retele viabile si eficiente de diseminare a informatiilor legate de mediere, ca procedura recomandata de catre Uniunea Europeana si alte organisme internationale, la nivelul unor institutii si unitati administrative, unor categorii sociale si profesii;

  - organizarea de cogrese, conferinte publice, seminarii pentru promovarea medierii precum si de sedinte de lucru pentru perfectionarea tehnicilor de mediere;

  - publicitate si publicari de materiale specifice precum si productii audio-vizuale in conformitate cu Hotararile Consiliului de Mediere;

  - colaborari si parteneriate cu diverse organizatii, organe ale administratiei publice si persoane fizice si juridice;

  - colaborarea cu alte organizatii si persoane din tara si din strainatate;

  - atragerea de sponsorizari si sustinare din partea unor persoane fizice si juridice;

  - alte activitati ce tin de institutia medierii.

 • Un moment special ce a vizat implementarea incomunitatea clujeana a procedurii medierii ca activitate de interes public a fost Conferinta Nationala de Mediere " Transilvania" editia I eveniment derulat in luna iunie 2013. Agenda manifestarii a cuprins atat dezbateri de interes pentru mediatori privind promovarea medierii prin informare si implicare dar si despre dificultatii si eventuale solutii in practica medierii si s-a bucurat de prezenta unor personalitati din domeniul medierii. Interesul pentru promovarea medierii este constant, aspect relevant de faptul ca incepand din 2013, in incinta Curtii de Apel Cluj s-a amenajat un spatiu unde orice persoana interesata poate solicita mediatorilor din cadrul CMRNV detalii privind solutionarea conflictelor pe cale amiabila.

 • De asemenea, nu a fost neglijata nici organizarea de programe si cursuri de specialitate pentru pregatirea si perfectionarea mediatorilor in domeniul medierii, context in care incepand din 2012, in colaborare cu Centrul de Mediere Craiova s-au derulat cursuri de formare in profesia de mediator.